Tarihçe

Bölümümüz, Yükseköğretim Yürütme Kurulu'nun 15.06.2016 tarihli toplantısında alınan karara istinaden Eğitim Fakültelerinde bölüm ve anabilim dalı yönünden gerçekleştirilen yeniden yapılanma çerçevesinde, 1997 yılından beri İlköğretim Bölümü adı altında çalışmalarını sürdüren Okulöncesi Eğitimi ve Sınıf Eğitimi Anabilim dallarını bünyesine alarak 2016-2017 öğretim yılında faaliyete geçmiştir.

Ayrıca SAÜ Eğitim Bilimleri Enstitüsü bünyesinde Sınıf Eğitimi ve Okulöncesi Eğitimi tezli yüksek lisans programlarımız bulunmaktadır.

Mezunlarımız Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı resmi ve özel okullarda öğretmenlik yapabildikleri gibi yüksek lisans ve doktora çalışmalarıyla akademik hayata da atılabilmektedir.